Ontdek de zachte kracht van Cranio

Therapie

Cranio is als water

zacht en subtiel, maar met een enorme transformerende kracht.

De term cranio sacraal therapie klinkt erg technisch, maar de essentie van de behandeling ligt juist in het 'voelen' en het leren 'luisteren' naar het lichaam, naar de wijsheid van het lichaam. Een heel intuïtieve benadering van heling. Ons lichaam kan en weet immers meer dan wij in het dagelijks leven vaak erkennen.

Zelfgenezend vermogen

Cranio sacraal therapie spreekt het zelfgenezende vermogen op alle niveaus aan; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel, afhankelijk van de situatie en de vraagstelling. In intense stilte en rust ontstaat er ruimte voor heling op een diep niveau.

Bij welke klachten inzetbaar:

  • Stress of onrust
  • Chronische vermoeidheid
  • burn-out
  • Fibromyalgie
  • Reumatische klachten
  • Ziekte van Meuniere
  • Nek-/schouder-/rugklachten
  • Slaapproblemen
  • Emotionele of spirituele vragen
  • En meer.........

Een reis naar binnen
Voor mij is cranio sacraal therapie een reis, een innerlijke reis naar je ‘Diepste Zelf’, een reis naar je eigen ‘ademende midden’, waarbij je onderweg volledig tot rust komt en ontspant. Door af te stemmen op dat midden kom je in contact met je oorspronkelijke heelheid. In dat midden kom je in contact met ‘alle antwoorden’. Het brengt je bij je eigen essentie, daar waar alles om draait. Alleen vanuit die intense verbinding met jezelf, kun je helen en geheeld worden.

Hoe ziet een cranio behandeling eruit?

Tijdens de gehele sessie lig je rustig op je rug en maak ik door middel van een zachte, subtiele aanraking (door de kleding heen) contact met het bindweefsel en het cranio sacrale ritme. Dit is het ritme van het hersen- en ruggenmergvocht (lees meer over de werking van het cranio sacrale systeem). Ik creëer ruimte en beweging in het lichaam en laat spanning die ik tegenkom als het ware wegsmelten. Je hoeft zelf niets te 'doen'. Je hoeft niet na te denken over wat er gebeurt, je hoeft niet mee te helpen. Alleen overgeven aan de behandeling. Je lichaam weet precies wat het moet doen en zorgt voor het herstel en de ontspanning die je op dat moment nodig hebt.

cranio-ontspanning cranio-voor-ontspanning

Van (energetisch) 'bijtanken' tot levensvragen

Ik werk altijd met wat er op dat moment 'is', wat de cliënt wil en wat op dat moment voor haar/hem belangrijk of nodig is. Dat kan dus variëren van pure ontspanning, gewoon even (energetisch) 'bijtanken', tot het uitwerken van emoties, blokkades, levensvragen of spirituele vraagstukken.

Emoties en onverwerkte trauma's

Alles wat er in je leven gebeurt, zowel fysiek als emotioneel, komt op de een of andere manier binnen in je lichaam. We zeggen niet voor niets: "dat raakt me" of "ik zit niet goed in m'n vel". Gelukkig laten we ook veel vanzelf weer los. Maar sommige dingen zetten zich wel vast in ons lichaam, vaak in de vorm van spanning in het bindweefsel of in zogenaamde 'bevroren plekken'. En op den duur krijg je daar last van, fysiek en/of psychisch.

In de veilige setting en diepe ontspanning van de cranio behandeling kom je in een onbewuste laag van jezelf terecht, de laag waarin je contact kunt maken met die bevroren plekken en met oude, soms heel beperkende emoties en overtuigingen.  We kunnen hiermee als het ware in gesprek gaan, zowel in stilte als daadwerkelijk met onze stem. Altijd een bijzonder proces waarbij 'oud zeer' losgelaten wordt en transformeert. Ik zorg voor die veilige, prettige sfeer waarin je helemaal jezelf mag zijn. En ik heb het absolute vertrouwen dat er alleen iets loskomt of naar boven komt als jij én ik dat kunnen dragen. Door de jaren heen is dat vertrouwen nooit beschaamd.

Reactie van een cliënt:

"Naast dat de spanning uit mijn romp is, is het voor mij heel prettig om te hebben mogen ervaren dat jij een plek creëert waar alles (inclusief wat ik beschouwde als het lelijkste en meest beschamende in mij) er mag zijn. Er zit zelfs een mooie kant aan. Ik had nooit verwacht dat dat bestond.’ J.
Meer reacties.....

leven-vanuit-ontspanning

Wil jij (weer) leven vanuit plezier en ontspanning? 

cranio-diepste-zelf.jpg

Praktijkruimte

Frambozengaarde 3 (2e etage)
3124 WG Schiedam
T: 06 - 44 804 102

Tarieven

Cranio sacraal therapie komt uiteraard nooit in de plaats van een medische behandeling, maar kan hier wel een heel nuttige aanvulling op zijn. Raadpleeg bij serieuze klachten altijd eerst een arts.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de cranio sacraal therapie  vanuit de aanvullende verzekering. Vaak is hieraan een maximumbedrag verbonden, kijk voor uw situatie bij de polisvoorwaarden van uw verzekeraar.

Ik ben lid van de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze), de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en de SCAG (Centrum voor klachten- en geschillenafhandeling in de complementaire zorg).